Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Regiosafari

5 OKTOBER 2022

Netwerk regio Alkmaar

Sluit jij ook aan?

Sluit je ook aan bij het Toeristisch Netwerk Regio Alkmaar? Om meer bezoekers en bestedingen te genereren is samenwerking belangrijk. Als we de bezoeker langer willen vasthouden, dan heb je als vrijetijdsondernemer aan je eigen plaats of gemeente niet voldoende en moeten we samenwerken. Daarom hebben wij in de regio Alkmaar een toeristisch netwerk; we ontmoeten elkaar, delen kennis en starten samenwerkingen op. Zo organiseren we bijvoorbeeld elk jaar de Regiosafari, waarbij wij op bezoek gaan bij collega-ondernemers; een kijkje in de keuken nemen. Sluit je ook aan bij ons netwerk en ga jij de volgende keer ook mee?

Event Schedules

Regiosafari5 oktober - 09.00 uur
Op woensdag 5 oktober organiseren weer een Regiosafari. Een dag die vol in het teken staat van ontmoeten, inspireren en bovenal: samenwerken en van elkaar leren. Het thema dit jaar is ‘Toekomstbestendig personeelsbeleid en vergroten van jouw naamsbekendheid!‘. Voor het ochtendprogramma ontmoeten we elkaar bij de Cultuurkoepel in Heiloo.
08:45

In de ochtend starten we bij de VVV op het Waagplein in Alkmaar. We maken kennis met elkaar en de dag wordt doorgenomen. Daarna volgt een interactieve kennisquiz over Regio Alkmaar waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Vervolgens neemt een gids ons mee op een stadswandeling door Alkmaar.

Themabus Duurzaam & Circulair

Op bezoek bij duurzame en luxe camping Geversduin in Castricum. Daar nemen we een kijkje bij het eerste ‘plastic vakantiehuis’.Daarna gaan we naar PWN bezoekerscentrum De Hoep. Vanuit de mooie locatie midden in de bossen kom je alles te weten over het zuiveren van water. Zij nemen ons mee in hun duurzame en gastvrije manier van werken.

Themabus Water & Fun

Bij Poldermuseum ‘Het Oude Gemaal’, een van de vijf deelnemende musea aan Cultureel Varen, kom je alles te weten over het ontstaan van de polder Heerhugowaard. Vanaf het museum varen we naar het centrum van Alkmaar waar we een bezoek brengen aan de vernieuwde Ringersfabriek.

Themabus Innovatief & Toegankelijk

Tijdens deze tour gaan we op bezoek bij twee recent geopende accommodaties. Innovatief recreatieconcept Erfgoedpark De Hoop en de volledig rolstoeltoegankelijke appartementen van De Egmonden. Ook het team van Vitale Verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord zal aanwezig zijn om toe te lichten op welke manier zij toeristisch ondernemers kunnen helpen.