Save the date!

Op woensdag 10 november staat er weer een netwerkevenement van Toeristisch Netwerk Regio Alkmaar gepland.
Deze editie wordt een combinatie van de Regiosafari en LeisureLab.

10 november

De meeste van ons hebben afgelopen jaar een bijzonder uitdagende tijd gehad.
We hebben allemaal ons bedrijf, onze organisatie en misschien zelfs onszelf opnieuw moeten uitvinden. Wij willen op 10 november een hele dag bij elkaar komen.

Een dag waarop we elkaar weer in de ogen kunnen kijken, ervaringen kunnen uitwisselen, (nieuwe) kennis opdoen en vooruit kijken. Het wordt de leukste en meest inspirerende dag van het jaar!
Na de zomer delen we het programma en zijn de inschrijvingen voor deze netwerkdag geopend.

Livestreams Toerisme tour terugkijken

Ondernemers met lef!

Inspirerende verhalen van ondernemers uit de Regio Alkmaar over ondernemen in deze bijzonder tijden.

Paul en Nico transformeren het Erfgoedpark in Uitgeest

Na jaren van stilte gebeurt er op het Erfgoedpark in Uitgeest eindelijk iets bijzonders. Ondernemers Paul Klomp en Nico Scheffer zetten de schouders eronder om het park leven in te blazen en verwachten medio 2021 de deuren te openen.

Omgekeerde integratie op Landgoed Willibrordus

Het beeld over mensen met psychiatrische klachten is nog altijd vertekend. Daarom is tien jaar geleden stichting De Buitenkans opgericht. Door activiteiten en evenementen te organiseren op Landgoed Willibrordus wordt de kennis over psychiatrie vergroot, de drempel om er over te praten verlaagd en inclusiviteit bevorderd.

Voor De Jongens uit Schoorl was het dit jaar business as unusual

In maart leek er voor De Jongens uit Schoorl totaal geen perspectief! 2/3 van de omzet viel weg omdat er geen uitjes meer georganiseerd mochten worden. Toch hebben De Jongens uit Schoorl een top jaar gehad. Hoe kan dat?

Creatieve horecaondernemer in coronatijd

Ondernemers Peter Visser en Walter van Westbroek van Henry’s Groep draaien al jaren mee de horeca. Met liefde voor het vak runnen zij 9 vestigingen, waarvan 2 op zichzelf staande horecabedrijven en 7 horecazaken die gelieerd zijn aan een sportaccommodatie. De coronamaatregelen dwingen ze om creatief te zijn.

Sociaal ondernemen volgens De Oude Keuken

In het sfeervolle restaurant van stichting De Oude Keuken in Castricum, op landgoed Duin & Bosch en tevens GGZ Parnassia NH, staat sociaal ondernemen centraal. Niet alleen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden er een leer-werkplek, ook zoekt het restaurant actief de samenwerking op met andere sociale en lokale ondernemers.

Creatieve culture oplossingen bij Stedelijk Museum Alkmaar

Tot twee maal toe moesten musea in Nederland dit jaar sluiten. Eenmaal weer geopend werd het bezoekersaantal gereduceerd. Omdat dit allemaal al vervelend genoeg is bedacht Stedelijk Museum Alkmaar een ludieke manier om in contact te blijven met bezoekers tijdens de lockdown en ze daarna weer op een veilige én vrolijke manier te verwelkomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief