Food Waste Challenge

Food Waste Challenge

Food Waste Challenge

Ontdek als horecaondernemer hoeveel euro’s je kunt besparen door minder voedsel te verspillen. In kilo’s, in tijd en in CO2.
Wereldwijd wordt ongeveer een derde van het voedsel verspild. De horecasector is een van de grootste verspillers; alleen al in Nederland zo’n 51 miljoen kilo (14% van het landelijke totaal) per jaar.  Maar gelukkig kunnen we daar samen wat aan doen. Jos Klerx, Sectormanager horeca, recreatie en toerisme bij Rabobank, neemt je mee in de wereld van voedselverspilling. Hij vertelt over de Food Waste Challenge die Rabobank eerder met ca. 170 horecaondernemers aanging om aan de slag te gaan met hun food waste. Deelnemers toonden aan dat een besparing van meer dan 50% haalbaar is. Dat leverde veel voordeel op in kilo’s, Co2 uitstoot én in euro’s! Lees hier wat de ervaringen zijn van Bilderberg Hotel De Bovenste Molen in Venlo, Brownies&downieS Leiden en toprestaurant La Tasca in Delft.

In het voorjaar organiseert Rabobank met partners een speciale Food Waste Challenge voor de regio Noord-Holland Noord. Deelname aan de Food Waste Challenge is kosteloos, gemakkelijk en kost bovendien weinig tijd. Goed voor je portemonnee en goed voor de wereld. Sluit aan bij deze sessie, kom erachter of deelname in 2022 voor jouw bedrijf interessant is en ontvang alvast een aantal handige bespaartips!