Innovatietour

Innovatietour

Innovatietour

Deze tour staat in het teken van innovatie. Collega-ondernemers vertellen en laten zien hoe zij op het gebied van innovatie bezig zijn. Hoe gaan zij om met de (nabije) toekomst? Wat voor invloed hebben de gasten op het bedrijf? Duurzaamheid; hoe wordt daarmee omgegaan? En nog meer vragen worden beantwoord.

Doe kennis en inspiratie op. En wie weet komen collega-ondernemers bij jou op bezoek!

11.00 uur Escaperoom Alkmaar

Een beetje stalen zenuwen zijn hiervoor wel nodig. We beginnen deze safaritour met een activiteit waarbij we elkaar meteen goed leren kennen! Uit je comfortzone, nieuwe technologieën, en een interactieve relatie met de gast. Wees verrast wat je van de Escaperoom kunt leren voor je eigen bedrijf. En dit staat zeker nog op je actielijstje…

13.00 uur Broodje halen in de haven van Uitgeest

Ontspannen recreëren in een mooie en veilige omgeving; dat kan bij Jachthaven Uitgeest! Met 450 ligplaatsen en stallingsmogelijkheden bieden ze ruimte voor boten aan het prachtige Uitgeestermeer. We lopen met de havenmeester een rondje over de haven. Bij de jachthaven zijn verschillende duurzame havenfaciliteiten te vinden. We krijgen te horen wat er komt kijken bij het runnen van de Jachthaven, en ook wat de uitdagingen en vooral kansen zijn.

Jachthaven Uitgeest is een jachthaven die de Blauwe Vlag voert. Dit milieukeurmerk vraagt om bewuste keuzes op het gebied van duurzaamheid en milieumaatregelen en zij hebben die keuzes zover doorgevoerd dat ze zelfs het Groene Wimpel mogen voeren. Dit Groene Wimpel is voor de haven de kers op de Blauwe Vlag taart.

De haven heeft door het nemen van innovatieve maatregelen de verbruikscijfers dusdanig geminimaliseerd dat ze de op een na duurzaamste haven zijn van Nederland. Onder andere door alle interne transport elektrisch, stil en heel praktisch in te richten.

 

14.00 uur Rondleiding op camping Bakkum

De Kennemer Duincampings (KDC) is de naam waaronder drie prachtige duincampings zich profileren. Camping Bakkum is de oudste camping van Nederland. Hoe heeft een van origine traditionele camping, zich tot de toonaangevende organisatie ontwikkeld die zij zijn geworden? En wat is hun punt op de horizon? De balans tussen natuurbehoud en commercieel ontwikkelen. Dit is de kans om het met eigen ogen te zien, en te horen!